Blog

Article featured image Blog overlay

Lux. Case de lux.

„Le superflu, chose très nécessaire” (Voltaire, Le Mondain, 1736)

———————————————————————————————————-

Conceptul de lux se refera in primul rand la un mod de viata dominat de rafinament, fast, mergand uneori pana la ostentatie. Luxul este antonimul prin excelenta al „strictului necesar”

Din punct de vedere economic, un produs de lux este un produs de foarte buna calitate, rafinat, scump si rar, desi in zilele noastre granitele luxului sunt din ce in ce mai putin evidente in urma cresterii numarului de companii care comercializeaza acest tip de produse.

Actualitate si tendinte

 

In general luxul nu este un concept asociat unei singura forme sau unei singure realizari, ci rimeaza mai degraba cu o anume profunzime. Luxul este in mod firesc asociat cu bogatia si bunastarea, vizeaza in primul rand destinderea si placerea, in nici un caz profitul.

Este un concept exprimat in toate domeniile in care placerea este un factor important. Favorizeaza creativitatea si inovatia tehnica, stimuleaza multe domenii care pot induce „consumatorului” sentimentul ca se bucura de un anumit nivel de bunastare si de bun gust.

Un produs de lux reprezinta inainte de toate o marca a calitatii. Cumparatorul stie de la inceput ca pretul este rezultatul priceperii si competentei de cel mai inalt nivel in orice domeniu si este dispus sa plateasca pentru calitatea acestui produs.

Exista tendinte dominante in domeniul produselor de lux: globalizarea, consolidarea si diversificarea.

Case de lux.

 

Caracteristicile care definesc o casa de lux difera de la o tara la alta, dar elementul comun este amplasamentul care decide in mare masura valoarea unei proprietati, mai ales din punct de vedere al deschiderii si al privelistii oferite proprietarilor.

O casa cu vedere spre mare sau spre un peisaj superb poate fi luata in calcul pentru a deveni o casa de lux. Confortul oferit de amplasament prin apropierea de anumite facilitati, cum ar fi un teren de golf, cartiere universitare sau centre comerciale, este un alt element caracteristic pentru piata imobiliara a caselor de lux.

In afara de calitatea exceptionala a constructiei in sine, a materialelor si a finisajelor, a conceptului arhitectural deosebit, o casa de lux se caracterizeaza si prin calitatea vietii in vecinatatea casei. Absenta criminalitatii este un aspect esential, distanta fata de zone industrializate sau cu comert ostentativ si nedorit.

Un aspect personalizat al designului denota adesea o casa de lux, ca si semnificatia istorica sau arhitcturala.

Comentarii (0)