TERMENI SI CONDITII  GENERALE DE  VANZARE

Rezervati-va, va rugam, timp pentru a citi și înțelege aceste modificari intrucat dacă nu acceptați aceste CG care pot fi modificate la un anumit interval de timp nu se pot descarca  sau  folosi  planurile.

Conditiile generale de vanzare de mai jos, denumite in continuare CONDITII GENERALE -prescurtat CGV- reglementeaza relatia contractuala dintre toti utilizatorii site-ului, denumiti in continuare „Utilizatori”, „DVS” sau „Cumparatori” si SC AVENIR CONCEPT SRL, cu sediul social situat in Bacau, str.Vasile Alecsandri ,nr.41  denumita in continuare „Vanzator”, relatie contractuala  legata de cumpararea de  produse/planuri si servicii prin intermediul site-urilor proiecte-online.com si plansarchi.com. Aceste condiții generale de vânzare sunt singurele aplicabile și înlocuiesc orice alte condiții, cu excepția unor derogari  realizate prealabil,  în mod expres si in scris. Prin accesarea acestui site, sunteți de acord cu Termenii si Conditiile de utilizare conținute de acesta. Fiecare achiziție pe site este reglementata de termenii și condițiile care se aplică  la data comenzii. Prin confirmarea comenzii dvs.  acceptați fără rezerve acesti  termeni și condiții de vânzare .

 

DATELE  VANZATORULUI:

SC AVENIR CONCEPT SRL

ART 1. INTRODUCERE

Conditiile de vanzare se aplica tuturor  proiectelor descarcate de pe site-ul  proiecte-online.com si de pe plansarchi.com. Prezentele conditii generale de vanzare reprezinta relatia contractuala incheiata cu toti utilizatorii site-urilor  proiecte-online.com si plansarchi.com,  site-uri ce apartin SC AVENIR CONCEPT SRL.

ART 2. OBIECTUL

Obiectul  consta in vanzarea online de proiecte, planuri de case destinate exclusiv persoanelor fizice sub forma de fisiere pdf si jpeg, descarcabile  dupa validarea  efectuarii platii de catre beneficiar.

ART 3. PRODUSE

Structura fisierelor pdf  si jpeg  aferente proiectelor este urmatoarea:

FISIER TIP „PLAN  CONCEPT  PDF” in format pdf/jpeg  contine urmatoarele elemente:

1. patru perspective in format jpeg;

2. un plan cotat pe fiecare nivel (parter+etaj);

3. o sectiune, patru fatade, planul invelitorii.

Toate aceste planuri vor fi descarcabile sub forma de ahiva ZIP/RAR.

Dupa descarcarea  „PLANURILOR CONCEPT  PDF” ” veti avea acces la datele de contact ale arhitectului proprietar al proiectului si veti putea continua cu el realizarea proiectului complet al casei si realizarea dosarului pentru autorizare( PLANURI DTAC sau PLANURI DTAC+PT).

Seturile de planuri descarcate de pe www.proiecte-online.com si www.plansarchi.com contin strict doar ceea ce a fost enumerat  mai sus  si nimic altceva. Daca se doreste utilizarea acestor planuri in vederea autorizarii si construirii unei locuinte trebuie luata legatura cu arhitectul proprietar al proiectului si semnat un Contract de Proiectare. Unele din proiectele prezentate pe site au afisate si preturile pentru realizarea proiectelor DTAC si DTAC+PT.Aceste tarife trebuie platite direct arhitectului autor din ele scazindu-se contravaloarea PROIECTULUI CONCEPT IN PDF achizitionat de pe site-urile noastre.

Proiecte-online.com este o platforma deschisa atat studentilor de la arhitectura cat si arhitectilor fara drept de semnatura, este deci posibil ca pe proiecte-online.com sa fie propuse spre descarcare si proiecte care apartin acestor categorii. In acest caz, studentul sau arhitectul fara drept de semnatura care a urcat proiectul pe proiecte-online.com va va putea recomanda un arhitect cu drept de semnatura cu care sa derulati procesul de autorizare a constructiei in cazul in care intentionati sa folositi aceste planuri pentru autorizare.

ART 4. PRETUL PRODUSELOR

Preturile produselor sunt afisate in euro si includ toate taxele.

Plata se va face in lei la cursul BNR.

Preturile planurilor si serviciilor aferente pot fi modificate fara preaviz, iar planurile vandute  nu sunt  returnabile si nici inlocuibile.

ART 5. COMANDA

Comenzile sunt plasate exclusiv pe Internet prin intermediul site-urilor proiecte-online.com si plansarchi.com sau altor site-uri afiliate. Accesul la serviciu este asigurat în permanență sub rezerva  unor perioade de intretinere, de  actualizare a  serverelor și eventuale  întreruperi excepționale si cu excepția  cazurilor  de necesitate și de forță majoră.

Acceptarea comenzii reprezinta data inceperii relatiilor contractuale intre SC AVENIR CONCEPT SRL si client, avand ca obiect furnizarea serviciului comandat.

Dupa ce plata dvs. a fost aprobata/validata se va finaliza comanda si veti primi un email de confirmare. Durata de aprobare variază în funcție de metoda de plată folosita. Vânzătorul nu este responsabil pentru intarzierile  aparute in aprobarea plăților.

Factura va fi trimisa prin e-mail in termen de  șapte zile de la data comenzii.

Vânzătorul își rezervă dreptul de a anula sau de a refuza orice comanda de la un client cu care exista o disputa  legata de plata  unei comenzi  anterioare.

Informațiile  legate de comanda dumneavoastră fac obiectul unor tehnici de  prelucrare automată a datelor. Aceste  tehnici  de prelucrare automata a datelor au ca scop definirea unui nivel de analiză a unei tranzacții și de a lupta împotriva fraudelor cu cardul de credit.

Vânzătorul este cel care foloseste datele cu caracter personal  legate de comanda dvs. Netransmiterea  acestor  date referitoare la comanda împiedică  analiza si executarea  tranzacției.

Orice declarații false sau anomalii nu pot face obiectul  unui tranzactii.

ART 6. MODALITATI DE PLATA

Plata pentru descarcarea planurilor se va realiza cu  card bancar valid, printr-o aplicatie de tranzacții online securizate furnizata de LIBRA BANK.

Cardurile acceptate sunt cele acceptate de furnizorul de servicii.

In mod exceptional, AVENIR CONCEPT poate accepta si plata prin transfer bancar, in acest caz, fiserele cu planuri si imagini fiind trimise prin email.

ART 7. DREPTURI DE AUTOR /PROPRIETATE INTELECTUALA

Toate modelele de case din catalog sunt protejate de reglementarile juridice internationale  in domeniul drepturilor de autor .

Toate planurile si pozele aferente proiectelor de pe site-ul PROIECTE-ONLINE si PLANSARCHI.COM  sunt proprietatea exclusiva a arhitectilor colaboratori ai  SC AVENIR CONCEPT SRL.

In  conformitate cu prevederile legislatiei din domeniul drepturilor de autor  reproducerea totala sau partiala  a proiectelor, modificarea, distribuirea sau revanzarea  sunt  strict interzise si pasibile de pedeapsa. Cumpararea  planului nu  ofera clientului si posibilitatea de a–l utiliza in scopuri comerciale sau publicitare, acestea fiind strict interzise.

In absența unui contract  scris cu arhitectul proprietar care sa reglementeze conditiile  de  utilizare a planurilor, realizarea unei cereri  de autorizatii  de construire sau a unei case  nu angajează răspunderea arhitectului.

Este interzisa orice difuzarea a planurilor sau pozelor din catalog achizitionate de client prin Internet.

Prejudiciile financiare produse  arhitrectilor si SC AVENIR CONCEPT SRL vor fi calculate in functie de vanzarile pierdute la acel moment si cele estimate pentru viitor.

ART 8. NON-EXCLUSIVITATEA PRODUSELOR

SC AVENIR CONCEPT SRL isi rezerva exclusivitatea  in vanzarea  planurilor si pozelor in format electronic pe Internet catre  persoane particulare. Cumparatorii nu beneficiaza de exclusivitate pentru modelul achizitionat, astfel incat acesta poate fi oricand revandut catre orice alt profesionist sau persoana fizica, fara restrictii legate de zona geografica.

ART 9. RESPONSABILITATI

SC AVENIR CONCEPT SRL nu este constructor si nici antreprenor, architect, maistru, controlor tehnic, promotor, dezvoltator, constructor de locuinte individuale, nu se incadreaza in categoria profesionistilor cu responsabilitati specifice sau contractuale in domeniul constructiilor.

Serviciile oferite de AVENIR CONCEPT SRL se limiteaza exclusiv la  furnizarea catre cumparatori a unui proiect de arhitectura –care  nu reprezinta planul de executie al casei. Este prevazut in mod expres intre parti ca AVENIR CONCEPT SRL nu isi asuma responsabilitatea pentru fezabilitatea tehnica, juridica sau administrativa a executiei lucrarilor, care sunt in exclusivitate in sarcina cumparatorului.

Cumparatorul exonereaza  societatea AVENIR CONCEPT SRL de orice responsabilitate legata  de conceperea si executia lucrarilor, de viciile de constructie sau orice alte neconformitati ale lucrarii.

Cumpararea produselor confera dreptul de consultare si de reproducere pentru uzul privat  a planurilor din catalog, cumpararea nu confera si dreptul de a utiliza aceste planuri pe Internet, ele constituie proprietatea  arhitectilor colaboratori ai SC AVENIR CONCEPT SRL.

Documentele descarcate de pe site-urile proiecte-online.com si plansarchi.com  nu pot fi utilizate ca planuri de executie si nici nu pot fi utilizate ca  documentatie pentru obtinerea autorizatiei de constructie. SC AVENIR CONCEPT SRL isi declina orice responsabilitate, precum si pe cele ale arhitectilor colaborarori  sau salariatiilor in caz de contestatii sau litigii legate de obtinerea autorizatiei de constructie sau orice alte daune interese  solicitate,  indiferent de motivul acestora.

Orice actiune de acest fel nu poate angaja raspunderea SC AVENIR CONCEPT SRL si nici pe cea a arhitectilor colaboratori chiar si in caz de daune, neconformitati, defecte de executie, indiferent de motivul acestora .

În cazul unor eventuale erori in planurile  postate de arhitecti, acestia din urma sunt direct raspunzatori , iar AVENIR CONCEPT SRL nu isi asuma  vreo responsabilitate in acest sens.

Proiecte-online nu garanteaza  faptul ca planurile furnizate  vor  satisface cererile dvs.  sau ca in  utilizarea lor nu pot exista erori.

Nu este raspunzator  proiecte-online  sau arhitectul dacă produsele oferite nu corespund nevoilor utilizatorului sau în cazul în care consideră inadecvată cantitatea de informații furnizate in cadrul planului. Utilizatorul este singurul responsabil de alegerea produsului in momentul  descărcarii.

ATENTIE: Utilizarea planurilor descarcate de pe site-urile noastre pentru construirea casei trebuie sa faca obiectul unor studii precise si serioase legate de  amplasarea in teren, studii topo, studii de rezistenta,structura  s.a. Va precizam, de asemenea, ca dimensiunile stalpilor, grinzilor, a planseului, a fundatiei,  a subsolului si a acoperisului  trebuie sa faca obiectul unor studii  specializate.

In conformitate cu prevederile prezentelor CG  aveti dreptul de a utiliza  in scop personal  planurile cumparate din momentul  efectuarii platii catre PO. Dacă nu se efectueaza plata dvs.  sau în cazul în care cardul bancar este refuzat, achiziția dvs. nu poate fi activata.

Conform acestor CGV, proiecte-online vă dă dreptul  de utilizare in scop personal  unic, non-exclusiv, non-transferabil, sub rezerva limitărilor descrise mai jos, și:

a ) Pentru o consultare cu caracter personal și unica a conținutului, in scopuri personale  și  fara  un scop comercial;

b ) Pentru uz personal , în scopul de a adapta conținutul planului descarcat impreuna cu  arhitectul personal al proiectului dvs.;

c) Cumpărătorul nu are dreptul de a reproduce conținutul achiziționat proiecte-online.com, indiferent de tipul de conținut și formatul sau.

ART 10. PROTECȚIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Informațiile solicitate  cumparatorului  sunt  necesare  pentru a procesa și de a executa cererile solicitate si pentru imbunatatirea serviciilor care pot fi oferite pe site.

AVENIR CONCEPT este inscris in REGISTRUL OPERATORILOR  DE DATE CU CARACTER PERSONAL la numarul …

Conform legii  aveți în orice moment dreptul de a accesa și corecta sau de a va opune utilizarii oricăror date personale despre  dvs.

Informatiile vor fi prelucrate in conformitate cu prevederile Legilor 506/2004 si Legii 677/2001 urmand a fi utilizate:

–          In scopul furnizarii Serviciilor, incluzand procedura comenzilor sau cererilor clientului si facturarea;

–          In scopul prevenirii/depistarii fraudelor;

–          Pentru efectuarea de studii de piata;

–          In orice alte modalitati permise de lege.

Privind datele sale personale, clientul are urmatoarele drepturi: de acces si interventie la acestea, de opozitie justificata la prelucrarea acestora de a nu fi supus unei decizii individuale, de a se adresa justitiei conform art. 13-18 din Legea 677/2001. Clientul/cumparatorul are dreptul de a se opune in orice moment, in mod gratuit si fara nicio justificare, ca datele sale personale sa fie prelucrate in scop de marketing. Pentru exercitarea acestor drepturi, clientul/cumparatorul va inainta catre SC AVENIR CONCEPT SRL o cerere scrisa datata si semnata. SC AVENIR CONCEPT SRL va comunica masurile adoptate/informatiile solicitate in termen de 15 zile de la data primirii cererii.

Clientul/cumparatorul se obliga sa comunice SC AVENIR CONCEPT SRL orice modificare privind datele sale de identificare si a datelor de contact in cel mult 10 zile de la data operarii modificarii. Modificarile necomunicate conform acestui articol nu vor fi opozabile SC AVENIR CONCEPT SRL.

Site-urile noastre folosesc cookies  care înregistrează anumite informații ce  sunt stocate în memorie pe hard disk. Noi folosim aceste informații pentru a genera audienta statisticilor site-ului și de a oferi produse în conformitate cu articolele pe care le-ați selectat deja în timpul vizitelor anterioare. Aceste fisiere cookie nu contin informatii confidentiale despre dvs.

11. ACCEPTAREA CONDITIILOR

Prezentele condiții generale de vânzare și prețurile sunt agreate și acceptate  in mod expres  de către client, care declara si recunoaste ca are deplină cunoștință despre ele. Cumpararea  implica acceptarea acestor CGV.

RESTRICTII

Este interzisa:

a. Utilizarea planurilor intr-o maniera diferita decat cea stabilita de prezentele CGV;

b. Sa utilizați sau sa afișati conținutul disponibil pe www.proiecte-online.com pe alte  site-uri (sau în legătură cu orice ca un serviciu), blog-uri, forumuri, retele de socializare;

c. Distribuirea elementelor planului;

d. Vanzarea, închirerea sau realizarea sub orice altă forma de venituri cu planul achiziționat  atat de profesionistii ce desfasoara diverse  activități  de constructii, cat si de persoanele fizice.

e. Utilizarea  conținutului planurilor într-un mod care concurează cu proiecte-online.com. De exemplu : sa puneti acest conținut pe un site web, care poate fi descărcat gratuit sau plătit, sau să fie  inclus  în prototipuri (site-ul web, documente sau alte proiecte ) pentru vânzare, sau pentru  retelele de socializare, cum ar fi Twitter, Facebook.com si altele .

f. Sa folosiți programe automate, etc., pentru a descărca conținutul planurilor.

ART 12. LITIGII

Toate clauzele din aceste condiții generale de vânzare, precum și toate tranzacțiile de vanzare-cumpărare prevazute de  acestea  sunt supuse legislatiei romane. Acest contract este supus legislatiei romane. Limba  acestui contract este limba romană. În caz de litigiu cu profesioniști și/sau comercianți și/sau cumparatori, se va incerca rezolvarea pe cale amiabila a acestuia. In cazul in care acest lucru nu va fi posibil, litigiile vor fi solutionate de instanțele competente din raza sediului  SC AVENIR CONCEPT SRL.

Orice distribuire și/sau redistribuire, gratuit sau nu, de produse descarcate de pe PO, sau  care  se observa ca ar putea rezulta din produsele PO.com  sau care contine parti ale acestor produse va fi sancționata conform prevederilor legale aplicabile in caz de  de încălcare a drepturilor de proprietate intelectuala.

13. DIVERSE

In cazul încălcarii de către dumneavoastră a conditiilor prezentului acord, proeicte-online  are dreptul să închidă contul dvs. fără preaviz.Pe langa  inchiderea contului  vor fi exercitate si toate  drepturile de natura  juridică  pe care le are proiecte-online.com conform prezentelor  CGV. Proiecte-online.com nu va fi obligat să ramburseze sumele plătite in cazul in care contul dvs. a fost închis ca urmare a încălcarii prevederilor acestor termeni si conditii generale. Este responsabilitatea dvs. de a va asigura ca aveti drepturile necesare, consimțământul  sau permisiunea necesare pentru utilizarea continutului  obținut. Arhitectii  care furnizeaza   continutul planurilor de pe proiecte-online.com  isi pastreaza dreptul  de proprietate și  au  dreptul de a posta proiectele lor   pe site-ul  proiecte-online.com.